dav

Јуче је у Спортској хали у Доњем Товарнику, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ одржан Божићни турнир у стоном тенису, чиме је практично започела „спортска 2018. година“. Турнир је окупио 30 такмичара из пећиначке општине, а председник Развоја спортова Синиша Ђокић, истакао је значај оваквих турнира, јер је слоган „Спорт за све“ један од приоритета пећиначке локалне самоуправе.

„Заиста, никада нисмо имали оволико учесника у сениорској конкуренцији, што ми је посебно. Наравно, оволики број учесника јасан је показатељ да је стони тенис један од популарнијих спортова у нашој општини и ми ћемо, уз подршку пећиначке локалне самоуправе, наставити да пружамо подршку даљем развоју стонотенисера и да следеће турнире подигнемо на још виши ниво“ – рекао је Ђокић.

У првој фази такмичења, учесници су били подељени у три групе, са по десет учесника. Након вишечасовног разигравања по групама (свако са сваким), у други круг такмичења, пласирала су се по двојица најбољих и два најуспешнија трећепласирана стонотенисера. Резултати четвртине финала: Поповић – Пантић 1:2, Врачевић – Живановић 0:2, Ристовић – Софренић 2:0 и Максимов ић – Радосављевић 1:2; полуфинале, Ристовић – Пантић 3:1 и Живановић – Радосављевић 3:0; финале, Мирко Ристовић (Шимановци) – Срђан Живановић (Деч) 3:1; за 3. место, Дарко Пантић (Доњи Товарник) – Горан Радосављевић (Шимановци) 3:0. Награде стонотенисерима који су освојили прва четири места, уручио је Синиша Ђокић, преседник Спортског савеза.