На Спортском центру „Сувача“ јуче је одиграна финална утакмица Купа ФС Србије на подручју ОФС Пећинци између домаћег тима ФК „Доњи Срем 2015“ и гостију из Сремских Михаљеваца ФК „Срем“. Како се и очекивало, одиграна је изузетно занимљива финална утакмица у којој је виђено чак десет голова. Тек бољим извођењем пенала, Доњи Срем 2015 победио је 4:2 Срем из Сремских Михаљеваца, пошто је након 90 минута игре било 2:2, полувреме 2:1.

По завршетку финала Купа, пехар капитену домаћина, Ненаду Митровићу, уручио је председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић.

„Овом утакмицом спуштена је завеса на Куп ФС Србије на подручју ОФС Пећинци. Љубитељи фудбала су имали шта да виде. Срему желимо више успреха у првенству, а Доњем Срему 2015 да нас достојно представља у Купу и да му ова победа да подстрека за боље игре у сремсколигашком друштву“ – рекао је Ђокић.

На самом почетку утакмице, након икса Новића, гости су дошли у вођство голом Филипа Матића. Предивним шутем са око 30 метара, Доњи Срем 2015 је преко Душка Радосављевића у 20. минуту поравнао резултат, а Максимовић је у 36. минуту обрадовао голом навијаче пећиначког сремсколигаша. Утакмицу је „закомпликовао“ изједначујућим голом Рауковић у 76. минуту. Испоставило се да је то био коначан резултат и након 90. минута игре.

Освојеним Купом задовољан је и капитен Пећинчана Ненад Митровић.

„Занимљива утакмица, у којој су се гости из Сремских Михаљеваца представили као веома квалитетна екипа. Гледаоци су имали шта да виде. Драго нам је због освојеног пехара и сада се окрећемо првенству“ – изјавио је Митровић.

Председник ФК „Срем“ Иван Ранковић, рекао је након завршене утакмице да нису разочарани.

„Ипак, остаје жал због недостатка среће у извођењу пенала. Пећинчанима честитамо на победи, а ми се надамо да ћемо општи утисак поправити у првенству“ – казао је Ранковић.

На Спортском центру „Сувача“, пред око 150 гледалаца, судио је Немања Деспотовић са помоћницима Бојаном Павловићем и Браниславом Грозданићем, сви из Огара. Стрелци: 0:1 Ф. Матић у 2, 1:1 Д. Радосављевић у 20, 2:1 Максимовић у 36. 2:2 Рауковић у 76. минуту. Пенали: Д. Радосављевић, Н. Митровић, Дугоњић и Новић (Доњи Срем), Рауковић и Ф. Матић (Срем). Пенале нису искористили у Срему: Нанић и Андрић.

ДОЊИ СРЕМ 2015: Јелача, Д. Радосављевић, М. Митровић (од 63. минута Дугоњић) Перишић, Љубојевић (од 63. минута С. Радосављевић), Пузић, Максимовић, Новић, Радивојевић, Ристивојевић, Марковић (од 63. минута Н. Митровић).

СРЕМ: Вукашиновић, Нанић, Ранковић, Маричић, Андрић, С. Матић, Рауковић, Ф. Матић, Турудић (од 55. минута Босанчић), Јовановић, Крњулац.