Министар Удовичић у посети (11.05.2019.)

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општину Пећинци где су га дочекали председник пећиначке општине мр Жељко Трбовић са сарадницима и председник Спортског савеза „Развој спортова‟ Синиша Ђокић. Министар Удовичић је у пратњи домаћина најпре обишао Основну школу „Слободан Бајић Паја‟ у Пећинцима, а потом и Фудбалски клуб „Слобода‟ у Доњем Товарнику.

Током посете школи министар је разговарао са директорком ове установе Милијаном Срдић, наставницима и ученицима, као и са председником ФК „Доњи Срем 2015‟ Милошем Гмизићем, а школи је на поклон донео опрему за фискултурну салу – голове за рукомет, кошеве, одбојкашке мреже и 40 лопти за различите спортове. „Доњем Срему 2015‟ министар је поклонио комплет опреме која садржи 16 играчких и 2 голманска дреса, као и 5 фудбалских лопти.

У Доњем Товарнику министра Удовичића и општинско руководство дочекао је председник ФК „Слобода‟ Милан Алексић заједно са децом из школе фудбала овог клуба.

Председник Трбовић се захвалио министру што је нашао времена да посети општину Пећинци и да се упозна са стањем спорта у нашој општини.
„У општини Пећинци регистровано је 40 спортских клубова који окупљају око 2.000 спортиста и спортских радника. Општина Пећинци доста улаже у спорт, пре свега у аматерски, омладински и школски спорт, и успела је да створи повољне услове за младе да се баве спортом. Зато и имамо све више младих људи окренутих спорту и здравом начину живота. Веома нам је значајна данашња донација коју смо добили од министра и надамо се да ћемо и убудуће имати подршку Министарства омладине и спорта‟ – рекао нам је први човек пећиначке општине.

Министру се на донацији захвалио и Синиша Ђокић, који је нагласио да свака подршка, уз средства која у спорт већ улаже пећиначка локална самоуправа, доприноси омасовљењу спорта и помаже да се деца склоне са улице и доведу на спортска борилишта.

Министар Удовичић је нагласио да му је циљ да у директној комуникацији са локалним самоуправама на одговоран начин приступи решавању проблема на локалу који су, како је рекао, можда мали за републички ниво, али понекад нерешиви за локални ниво.

„Нама је жеља да кроз директну комуникацију сазнамо какво је стање спорта на локалу и да помогнемо развоју локалног спорта, али и да подстакнемо младе да уђу у систем спорта и да својим деловањем дају додатну вредност локалној заједници. Драго ми је да сам данас посетио школу у Пећинцима и да смо донирали опрему. Циљ нам је да до краја године 250 основних школа добије нову опрему, а самим тим да добије и боље услове за бављење спортом. Кроз донације помажемо и развој локалних спортских клубова и на овај начин показујемо да не правимо разлику између, севера и југа, истока и запада земље, да не водимо политику из Београда, већ да желимо да будемо са свима на терену, да се суочимо са проблемима и да их решавамо‟ – изјавио је Удовичић.

Удовичић је и доњотоварничким фудбалерима донирао комплет опреме, а Милан Алексић је замолио министра да помогне да се на стадиону ФК „Слобода‟ изгради помоћни терен.