У Спортској хали у Доњем Товарнику, током протекле недеље, одржано је окружно такмичење у футсалу, за основце и средњошколце, а ученици пећиначке основне и средње школе освојили су прво место и пласирали се на Међуокружно такмичење.

У категорији основаца, најуспешнија је била екипа дечака ОШ “Слободан Бајић Паја” Пећинци, испред вршњака из Шида, Руме, Старе Пазове и Инђије. Пећиначку екипу у саставу: Бојан Лазић, Огњен Лукић, Кристијан Томић, Бранислав Јовановић, Урош Здјеларић, Михајло Млађеновић, Андрија Спасојевић, Алекса Иванић, Миљан Ђурђевић и Петар Ђокић, припремали су наставници физичког васпитања Иван Стојаковић, Милица Ђурђевић и Зорица Бајић.

Како су нам рекли у пећиначкој школи, веома су поносни на своје ученике, с обзиром да је освојено прво место и пласман на Међуокружно такмичење највећи успех до сада који су ученици ове школе остварили у футсалу.

У категорији средњошколки, прво место освојила је екипа девојчица пећиначке средње Техничке школе “Миленко Веркић Неша” у саставу Анастасија Савковић, Николина Врзић, Тамара Судетић, Ана Јовановић, Ања Новаков, Катарина Вулић, а на голу је била Анђела Исаков. Ученице су припремали наставници Снежана Јаничић и Владимир Кресојевић

Екипа девојчица пећиначке средње школе остварила је три победе надигравши екипу ЕТШ “Вук Караџић” из Старе Пазове резултатом 2-0, екипу Гимназије “Стеван Пузић” из Руме резултатом 2-0, а у финалу, које су играле са екипом Медицинске школе “Драгиња Никшић” из Сремске Митровице након резултата 1-1, победника је одлучило боље извођење пенала (2-1).