Поводом Светског дана детета, кориснике услуга Дневног боравка за децу и младе у Суботишту јуче су посетили директорка пећиначког Центра за социјални рад Биљана Јовичић са сарадницима и представници компаније Бош из Шимановаца, који су том приликом уручили деци и васпитачима донацију ове компаније у виду дидактичких средстава, спортских реквизита, школског прибора, дечјих играчака и гардеробе.

Како нам је рекла Биљана Јовичић директор пећиначког Центра, јучерашњи дан је био посебан за кориснике услуга Дневног боравка, јер се свако дете највише обрадује управо поклонима.

„Драго ми је да смо баш на јучерашњи дан, када се у свету обележава Светски дан детета, заједно са представницима компаније Бош обрадовали нашу децу, јер се овог дана нарочито бавимо децом. Пре свега, желимо да укажемо на њихова права, као и да скренемо пажњу јавности на децу са потешкоћама у развоју која су наша најосетљивија категорија. Такође, желим да се захвалим компанији Бош на донацији и надам се да ћемо и убудуће имати добру сарадњу“ – рекла је Јовичић.

У суботу 17. новембра у Спортској хали у Доњем Товарнику компанија Бош је одржала спортско-хуманитарни дан посвећен корисницима услуга Дневног боравка у Суботишту. Током поподнева одржана су такмичења у малом фудбалу, баскету „3на3“ и одбојци, а учесници су били радници ове компаније који су прикупили донације. За све учеснике хуманитарног турнира чланице Удружења жена „Сунчев цвет“ из Доњег Товарника припремиле су крофне, кифлице и штрудле, а Јавна установа „Спортски центар“ бесплатно је уступила Спортску халу.

„Велико нам је задовољство што смо учествовали у хуманитарној акцији која је покренула како наше запослене, тако и локалну заједницу. У суботу смо сви били део исте, победничке екипе, без обзира на победнике у појединачним спортовима. У будућности планирамо да са једнаком пажњом бринемо о свом социјалном окружењу и надамо се да ћемо својим активностима покренути и друге привредне субјекте у окружењу“ – поручују из Боша.