Пећиначки ФК „Доњи Срем 2015“, нови члан Сремске фудбалске лиге, започео је са припремама пред нову сезону. Након састанка са челницима клуба, тренер Дејан Ракић у четвртак је извео фудбалере на помоћни терен Спортског центра „Сувача“, где је одрађен и први тренинг.

По речима председника клуба Милоша Гмизића за Пећинчане није било превише одмора, а у нову сезону улазе са старим амбицијама. „Идемо даље истим путем. Полако стварамо екипу, с којом би, како смо најавили, и у вишем рангу напали сам врх. Потрудићемо се да максимално искористимо прелази рок. За сада, појачања су: голман Бранислав Кромпић, као играчи (Подунавац, Белегиш), Војин Пузић (Инђија), Александар Дугоњић (Црвена звезуда, Нови Сад) и Душко Радосављевић (Раднички, Нова Пазова). Већ прве године покушаћемо да „прескочимо“ Сремску лигу, иако ће бити веома тешко. Чини се да је лига јача неко икада“ – рекао је Гмизић

Тренер Дејан Ракић је од првог тренинга наметнуо играчима жесток темпо. „Нова лига, ново доказивање. Оставили смо иза нас изузетно успешну сезону у којој смо освојили Куп и више него убедљиво шампионску титулу у Међуопштинској лиги Срем. До почекта првенства покушаћемо да максимално појачамо све линије у клубу с новим играчима. Уз рад на тренинзима, који ће бити далеко интензивнији него прошле године, планирамо да одиграмо шест контролних утакмица“ – казао је тренер Ракић.

По многима, Александар Љубојевић је у Међуопштинској лиги Срем био један од најстандарднијих првотимаца пећиначког клуба. „Паузу у тренинзима, практично и нисам имао. Као и већини саиграча, јасно нам је где смо дошли, те смо покушавали да свакодневним радом сачувамо кондицију. С обзиром да сам дуго играо у Сремској лиги и да познајем клубове, али и нове саиграче, тврдим да можемо бити озбиљни кандидати за врх табеле“ – истиче Љубојевић.