Шампионски пехар на Сувачи (24.06.2019.)

Јуче је на терену Спортског центра „Сувача“ одиграна последња утакмица Међуопштинске лиге Срем, између домаћина ФК „Доњи Срем 2015“ и гостију из Огара ФК „Шумар“, у којој је више него доминантна била шампионска екипа домаћина, која је без претераног напора дошла до планираних бодова и резултата Доњи Срем 2015 – Шумар 4:0 (1:0).
Пре почетка утакмице, капитену домаће екипе, Ненаду Митровићу, члан Извршног одбора Подручног фудбалског савеза Владимир Јелисавац, уручио је пехар намењен шампиону, а према речима председника Доњег Срема 2015 Милоша Гмизића, пред играчима и управом је од наредне сезоне нови изазов– Сремска лига.

„Када смо 2015. године ушли у причу с новим клубом, жеља нам је била да фудбал вратимо на место, које му припада, узимајући у обзир и инфраструктуру, али и историју. И ево, све се полако враћа на своје место. Што се тиче управо завршене сезоне, било је врло напорно. Врло рано смо започели с припремама. Добро се радило, рано смо засели на челну позицију, коју смо задржали до самом краја. Уз мало више среће, могли смо целу сезону завршити без пораза. Пред нама је Сремска лига, огроман изазов. Нећемо правити превелику паузу у раду. Већина фудбалера, која је изнела сезону, остаће у клубу. Наравно, у току су преговори с неколико врсних фудбалера, с којима би требало да освежимо, односно појачамо играчки кадар“ – изјавио је Гмизић.

Шеф струке Дејан Ракић и његов помоћник Горан Обреновић, успели су да са својим играчима убедљиво освоје прво место у Међуопштинској лиги Срем.

„Утисци још увек нису сређени. С обзиром да је прво место обезбеђено неколико кола пре краја, последње утакмице смо одиграли мало опуштеније. Успех је огроман и увек понављамо да је ово један нови клуб, са људима који су, практично, почетници у фудбалу. На најбољи начин оправадали смо и средства уложена у клуб, али и услове који су нам омогућени“ – рекао је Ракић.

На Спортском центру „Сувача“, пред око 200 гледалаца, судио је Владимир Блажон са помоћницима Милошем Дамљановићем и Браниславом Љубинковићем из Руме, а стрелци су били: 1:0 Марковић у 19. минуту, 2:0 Н. Митровић у 50. минуту, 3:0 Савковић у 63. минуту и 4:0 Н. Митровић у 72. минуту

ДОЊИ СРЕМ 2015: М. Митровић, Перишић, Н. Митровић, Љубојевић, Весић. Дроњак, Новић, Радивојевић (од 65. минута Великић), Ристивојевић, Радовановић (од 46. минута Савковић), Марковић (од 61. минута Обреновић).
ШУМАР: Петковић, Н Цвијетиновић, Вукић, Ђокић, Врачевић, Миличевић, Теодоровић, Обрадовић, Бабић, Зујић, П. Цвијетиновић.