У Спортској хали у Доњем Товарнику, у суботу 11. септембра, одржан је трећи међународни турнир „Куп Србије у гиревој спорту“, у организацији Спортског удружења Гиревој спорт из Пећинаца под покровитељством Спортског савеза „Развој спотова“ Пећинци. На овогодишњем Купу учествовао је 51 такмичар из Србије (8 клубова), Мађарске (5 клубова), али и Бугарске, који су имали онлине наступ.

Куп Србије посетио је и председник општине Пећинци Синиша Ђокић, а председник пећиначког удружења Гиревој спорт Милинко Митровић истакао је током разговора са председником да гиревој постаје све популарнији спорт у пећиначкој општини.

„Данашње такмичење за циљ има популаризацију овог спорта пре свега код млађе популације.Такође, желели смо да максимално побољшамо сарадњу између клубова и појединаца. Мислимо да смо у томе успели, јер су се гости вратили својим кућама презадовољуни. Куп је, уједно, био провера тренутне форме, али и мотивација да се и даље вредно ради и напредује“ – рекао је Митровић.

На трећем Купу Србије у гиревоју, такмичарске дисциплине су биле: long cycle, biathlon (jerk i snatch). Ревијалне дисциплине су биле: мини triathlon и једноручни triathlon.

Најбољи појединац на данашњем такмичењу био је Тсветомир Крамарски из Lokomotiva Be Strong (Софија), који је у дисциплини long cycle (2 x 24 кг), у категорији преко 90 килограма, имао 97 понављања.