Дебитант у Војвођанској лиги – Југ, пећиначки Доњи Срем 2015 је најпријатније изненађење у лиги. Презимеће на трећем месту, са три бода заостатка иза лидера РФК Нови Сад 1921 ибодом мање иза Хајдука из Дивоша.

По речима Милоша Гмизића, председника клуба, резултати су последица великог труда који су играчи, тренери и управа уложили у припремном периоду.

„Доказали смо да смо заслужено у друштву зонаша. Поред огромног труда и рада, довели смо адекватна појачања, која су се лепо уклопила. Нажалост, „врућ шамар“ добили смо у последњем колу, на свом терену, од Ветерника. Он је био доказ да се без максималне концентрације не сме улазити у сваку утакмицу и да се нико не сме унапред отписивати, поготово не искусне екипе. Играчи су на заслуженом одмору, али не и управа клуба. Екипа ће се сигурно реконструисати. Ово је прилика да још једном позовем све заљубљенике у фудбал из Пећинаца, и наше општине да клуб подрже још више. Само заједно можемо поставити пећиначки фудбал на место које му припада. Не мислимо само на сениорску екипу, већи и на млађе категорије и Школу фудбала, коју води Чеда Матић. Верујемо да ће то бити „база“, из које ћемо за коју годину регрутовати играче“ – рекао је Гмизић.

За младог тренера Здравка Тривковића Доњи Срем 2015 је огроман изазов, а увек је расположен и за разговор.

„Најпре да се вратимо на 21. јануар 2021. године када сам преузео клуб. Тада смо били на четвртом месту, са 10 бодова заостатка иза другог места, које је водило у бараж. Преданим и поштеним радом, постали смо најуспешнија сремсколигашка екипа у пролећном делу сезоне, што нас је довело до разигравања и уласка у Војвођанску лигу – Југ. У вишем рангу, нико нас није спомињао, а ни ми се нисмо превише издизали. Заврнули смо рукаве и ушли дубоко у анализу својих могућности и амбиција. Гледали смо само у своје двориште. План смо, за сада, испунили. Ово је, тек, пола приче. Планирамо довођење играча на позиције, где смо били дефицитарни. Углавном, неће бити превише експериментисања. Играчи су заслужили одмор, који ће трајати до прозивке, која је заказана за 18. јануар 2022. године“ – казао је тренер Тривковић.