„Ово нећемо наћи ни у Београду, ни у Нишу, ни у Новом Саду, ни у било којим великим градовима. Таленте ћемо увек наћи на овако лепим теренима и у овако малим местима“ – изјавио је Стојковић.

Делегација Фудбалског савеза Србије посетила је данас општину Пећинци, где су је на стадиону Сувача у Пећинцима дочекали председник општине Синиша Ђокић, председник Општинског фудбалског савеза Драган Деспотовић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“ Милан Ђокић, као и представници свих 15 фудбалских клубова наше општине.

У делегацији ФСС били су заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси и директор репрезентације Стеван Стојановић.

Драган Стојковић Пикси је у име ФСС уручио гарнитуре спортске опреме свим клубовима са територије наше општине и том приликом је нагласио да су мале средине одувек биле извор талената.

„Ово нећемо наћи ни у Београду, ни у Нишу, ни у Новом Саду, ни у било којим великим градовима. Таленте ћемо увек наћи на овако лепим теренима и у овако малим местима“ – изјавио је Стојковић, који је након уручења опреме посветио време најмлађим љубитељима фудбала са којима се фотографисао и делио им аутограме.

Током радног састанка у згради општине председник Ђокић је Ненаду Бјековићу уручио општинску награду за успешну сарадњу. Ово вредно признање се додељено Фудбалском савезу Србије поводом Дана општине Пећинци, 22. маја, али до данас није уручено због пандемије.

„Данас смо искористили ову лепу прилику да уручимо награду представницима ФСС, а награда је више него заслужена. Имамо дугогодишњу одличну сарадњу са ФСС и надамо се да ће се та сарадња наставити и у будућности. Ово данас није била прва донација клубовима из наше општине. И у септембру прошле године Савез је донирао гарнитуре дресова свим нашим клубовима, а почетком ове године „Напредак“ из Попинаца и „Срем“ из Сремских Михаљеваца су од Савеза добили новчане донације које су употребљене за унапређење инфраструктуре на стадионима“ – рекао је Ђокић и изразио наду да ће пећиначки клубови својим играма оправдати подршку и поверење ФСС.

Бјековић се захвалио на гостопримству и истакао да је Фудбалски савез Србије присутан у општини Пећинци и да води рачуна о клубовима који се овде налазе.

„Знамо да ће ова донација бити добро искоришћена и ова сарадња ће сигурно бити настављена ако ви наставите да радите добро као до сада“ – поручио је Бјековић.