Сремсколигаш из Пећинаца Доњи Срем 2015 на помоћном терену Спортског центра „Сувача“ започео је јуче припреме за наставак првенства. Првој прозивци новог тренера Здравка Тривковића одазвао се коплетан играчки погон, а међу њима „придошлице“ Милан Чучковић и Стефан Мркела (Љуково), Вукашин и Раденко Трифуновић (ОФК Мајур), Ненад Митровић (Напредак, Попинци), Нино Зејић (Торпедо, Табановић), Драгиша Ристић (Јединство, Владимирци), Драган Манце (БСК, Батајница), Асмир Мисини (Шопић), Петар Конестабо (Борац, Сакуле), Предраг Пејчиновић (Подунавац, Белегиш) и повратник из Чешке Александар Љубојевић. Нову средину потражиће Саша Новић, Душко Радосављевић, Далибор Марковић, Војин Пузић, Марко Рајић, Станко Радосављевић, Ђорђе Лукић и Срђан Цураковић.

Пред младим тренером је велики изазов.

„Основни задатак је да добро радимо и да се добро спремимо“ – истиче Тривковић – „Да ли смо радили добро знаћемо у јуну, када се буде повлачила црта и када се буде знало које су екипе избориле пласман у Војвођанску лигу. Када смо започели причу о мом преузимању Доњег Срема 2015 екипа је имала само 12 играча. У овом прелазном року дошло је исто толико нових играча. Биће тешко, али шта да се ради. Борићемо се и никоме нећемо дозвилити да на крају буде испред нас. Фудбал у Пећинцима има велику традицију. Част ми је проћи кроз клубске просторије и видети на сликама ко је све тренирао и играо.“

Поред стручног штаба и играчког кадра, појачана је и управа клуба, у коју је кооптиран Зоран Макевић, познати фудбалски радник из Руме.

„За управу клуба није било одмора током зимске паузе. Довели смо 12 нових играча и убеђени смо да с овим потенцијалом можемо да уђемо у Војвођанску лигу – Југ. Тренутно заостајемо девет бодова за лидером Радничким из Шида. Борићемо се, ништа није недостижно. У крајњем случају, остаје нам могућност да се кроз бараж изборимо за вишу лигу. Ако до тога дође, својим искуством могу помоћи, с обзиром да сам се својевремено, са румским Првим мајем, кроз бараж пласирао у виши ранг“ – каже Макевић.

Петар Перишић је један од искунијих првотимаца Доњег Срема 2015.

„Зажелели смо се фудбала и једва смо чекали почетак припрема“ – не крије Петар Перишић – „У зимском прелазном року смо се изузетно појачали. Надам се да ће се нови играчи добро уклопити и да ће нам својим квалитетом и искуством помоћи у остваривању коначног циља.

Током припрема Доњи Срем 2015 имаће осам контролних мечева у којима ће му противници бити: 31. јанура Словен (Рума); 7. фебруара Хајдук (Дивош); 10. фебруара Подриње (Мачванска Митровица); 13. фебруара Подунавац (Белегиш); 17. фебруара Михајловац; 21. фебруара БСК (Батајница); 24. фебруара Железник и 28. фебруара Сремац (Војка).