Међу клубовима који ће у наставку првенства Међуопштинске лиге Срем – група Исток конкурисати за прва два места која воде у Сремску лигу директно или кроз бараж је и ФК Граничар из Обрежа. Први део сезоне Обрешци су завршили на шестом месту, са осам бодова заостатка иза лидера Срема из Сремских Михаљеваца и седам иза Радничког из Ирига.

Фудбалски радници из Обрежа су убеђени да је предност водећих екипа достижна и зато су међу првим екипама у општини започели са припремама. Први тренинг је одрађен прошле недеље у Спортској хали у Доњем Товарнику, а по речима тренера Дејана Орловића до прве контролне утакмице, 7. фебруара против Шумара из Огара, тренираће два пута недељно.

„Поред утакмице против Шумара, договорене су још четири провере – 14. фебруара против Јединства из Платичева, 21. фебруара против Партизана из Витојеваца, 27. фебурара против Срема из Јакова, а дан касније играћемо против шимановачког Хајдука 1932. И ми делимо мишљење да ће наша лига бити најзанимљивија у сремском фудбалу. Већ после првих пет кола доста тога ће се разјаснити и издвојиће се екипе које ће конкурисати за сам врх, као и оне које ће се борити за опстанак. Ми смо убеђени да ћемо бити у горњој половини табеле“ – изјавио је Орловић, и додаје да је и Граничар, попут многих екипа које гаје велике амбиције, током зимске паузе појачао играчки кадар.

„Бићемо много јачи него јесенас. Нови играчи су: Стефан Врачев (Напредак, Попинци), Живко Инђић (ПСК, Путинци), Ненад Живановић (Минел, Рипањ), Срђан Бабић (Шумар, Огар), Бошко Игњатовић (Слобода, Доњи Товарник), Никола Сандић (ОФК Брестач), Дејан Деспотовић (Младост, Поцерски Причиновић), Дејан Новић (Летњиковац) и Живко Нешковић (Метлић)“ – рекао је тренер Орловић.