На пећиначкој Сувачи понедељак послеподне резервисано је за најстарије фудбалере Доњег Срема 2015 који снаге одмеравају на терену са ветеранима из пријатељских клубова. Овог понедељка састали су се са комшијама из Попинаца, ветеранима Напретка.

Утакмица је одиграна у оквиру неформалне Лиге ветерана, где су још Дунав из Старих Бановаца, Омладинац из Нових Бановаца, Јадран из Голубинаца и Сремац из Војке. У првом плану је, како истичу учесници лиге, дружење, а табеле се званично не воде

Изузетно занимљива утакмица између ветерана Доњег Срема и Напретка, током које је виђено доста свега оно што краси овај спорт. Ипак, треба истаћи да је домаћин головима Ненада Митровића у 25. и 75. минуту победио 2:0.

За Доњи Срем наступили су: Мошић, Симић, Босанчић, Дамјановић, Петковић, Марковић, Миловановић, Јокић, Живић, Н. Митровић. Гмизић. Играли су још: Хаџић, Штетић, Кокар, Савић, Пријић, Колџић, Панић и Д. Митровић.

За Напредак наступили су: Николић, Кокановић, Нинковић, Жмирић, Спасојевић, Савковић, И. Врачевић, Јарчанин, Б. Јовановић, Бежановић и Љ. Јовановић. Играли су још: Бакић, Г. Врачевић, Шарец, С. Јовановић, Савковић и Грозданић.

Један од најзаслужнијих фудбалских радника, заслужених за реактивирање ветерана Доњег Срема је Светислав Штетић, некада првотимац и тренер Доњег Срема.

„После вишегодишње паузе, поново су се окупили некадашњи фудбалери пећиначког клуба. Циљ нам је, пре свега, да се дружимо, поново сусретнемо са спортским пријатељима из Попинаца, Војке, Голубинаца, Старих и Нових Бановаца и да се подсетимо старих дана, када смо били активни. Играћемо по двокружном систему. Стално истичемо: званично се табела не води. Играмо опуштено, неоптерећени резултатима и бодовима. По завршетку утакмица, уобичајено дружење у оквиру трећег полувремена. На крају, сви сретни и задовољно одлазимо својим кућама. Једноставно, за играче наших година, ово је прави смисао фудбала“ – рекао нам је Штетић.

Зоран Кокановић је председник Фудбалског клуба Напредак из Попинаца и још увек врло активан међу ветеранима – као активни играч, али и у организацији свих активности најстаријих фудбалера овог клуба.

„Напредак више две деценије има активне ветеране. Некада смо учествовали у заједничкој лиги са вршњацима из општина шидске и шабачке општине. Нажалост, због трошкова лига је угашена, али смо ми наставили играти све ове године. У нашој екипи су, поред Попинчана, још и фудбалери – ветерани из Огара, који су некада били првотимци Напретка. Морамо истаћи да, највише захваљујући Јолету Хакачу из Нових Бановаца, ова лига дуги низ година опстаје“ – казао је Кокановић.